1 2 3 4

Wand- & stucwerk

Bijna overal komt stucwerk voor. Stucwerk wordt toegepast als basislaag voor verdere afwerking, maar kan ook zelf een decoratieve functie hebben. Klussenbedrijf mike heeft zich gespecialiseerd in diverse vormen van stucwerk. Over de meest gebruikte afwerkingmogelijkheden vindt u hier onder informatie, voor meer mogelijkheden kunt u altijd contact met ons op nemen

Wand plaatsen

Wand- en stucwerk

Beschikt u niet over de benodigde vakkennis of voldoende tijd om uw wand te plaatsen, onderhouden of renoveren? Bent u op zoek naar een professioneel klusbedrijf om een wand van uw woning of bedrijfspand in perfecte staat te plaatsen? Neem dan contact op met een betrouwbaar klusbedrijf. klussenbedrijf mike neemt u graag het plaatsen van uw wand uit handen. Ook voor het plaatsen van een systeem wanden en plafonds kunt u bij ons terecht. Uiteraard kunnen wij als wandenspecialist u ook van dienst zijn met vrijblijvend vakkundig advies bij andere kluswerkzaamheden

Schimmel binnenshuis

Schimmels reizen rond als microscopische sporen. Ze zijn zo klein dat ze gemakkelijk over grote afstanden door de lucht geblazen worden. Daarom vind je schimmelsporen zowat overal, dus ook in je woning.

Risico’s van schimmel binnenshuis
Moet je je zorgen maken over schimmel binnenshuis? Ja en nee. Schimmels vinden mensen, huisdieren of woningen doorgaans niet zo’n aantrekkelijke plaatsen om te leven. Onze neus en longen zijn zo ontworpen dat ze sporen die we inhalen, kunnen aanpakken. Zo beschikt het binnenwerk van de longen over erg slimme manieren om schimmelsporen terug uit de longen te verwijderen. Schimmelsporen zijn dus aanwezig in de lucht, maar ze kunnen alleen problemen veroorzaken als we ze toestaan om te groeien. Als je echter geconfronteerd wordt met een overvloed aan schimmels in huis, dan kan dat leiden tot structurele beschadigingen van je huis én allergieën bij de bewoners ervan.

Niet iedereen is even gevoelig voor schimmel, maar de meest voorkomende symptomen zijn die die gelinkt kunnen worden met schimmelallergieën. Al moeten we hierbij wel vermelden dat deze symptomen ook door andere dingen veroorzaakt kunnen worden. Het is dus moeilijk te weten of schimmel aan de bron ligt van je symptomen. De beste manier om dit uit zoeken is de schimmel verwijderen en nagaan of je je erna beter voelt.

Mogelijke symptomen:

 • Piepende of puffende ademhaling
 • Verstopte neus
 • Branderige of waterige ogen
 • Droge hoest
 • Pijnlijke keel

Traditioneel raapwerk

Wand- en stucwerk

Traditioneel raapwerk staat voor het vlak en strak maken van ruwe wanden met behulp van een betrekkelijk dikke laag kalkmortel. Een raapwerklaag is tussen 7 mm en 20 mm dik. Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren weer recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te rapen. Raapwerk is mede vanwege zijn dikte ideaal voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders.

Glad pleisterwerk

Wand- en stucwerk

Glad pleisterwerk is een bewerking van uw muren met gips, alleen geschikt voor binnenshuis met een dikte die kan variëren van 2 tot 20 mm. klussenbedrijf mike kan glad pleisterwerk bij uw huis gebruiken om ruw metselwerk of oude stuclagen glad te krijgen. Het eindproduct op uw wand bepaalt hoe glad het pleisterwerk uiteindelijk wordt. Zo maakt het een heel verschil of u tegels wil plaatsen aan de muur, of dat er wordt gekozen om de gepleisterde muur te sausen. In dat geval zal er altijd voor worden gezorgd dat de muur zo glad mogelijk is. Glad pleisterwerk kan ook toegepast worden op plafonds.

Sierpleister

Een andere mogelijkheid voor de afwerking van uw muren is sierpleister. Sierpleister bestaat uit kleine steentjes die zorgen voor een egale korrelige structuur van uw wanden. U kunt kiezen uit verschillende diktes van de steentjes, de dikte bepaalt of uw muren met fijne of grove sierpleister worden behandelt. De sierpleister kan door klussenbedrijf mike in elke kleur worden aangebracht. Sierpleister kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en kan ook toegepast worden op plafonds. Er zijn verschillende soorten sierpleister, zoals barokpleister, parelpleister, structuurpleister, spachtelputz en spachtelpleister. Voor meer informatie over de verschillende sierpleisters kunt u contact met ons opnemen.

Sierpleisters zijn hard, stootvast, afwasbaar en zijn bovendien door en door gekleurd, waardoor eventuele kleine beschadigingen geen verfbeurt noodzakelijk maken. Deze afwerkingmethode is goed toepasbaar in nieuwbouw vanwege de elastische en flexibele eigenschappen van het materiaal.

Schuurwerk

Schuurwerk is een gipsachtige afwerking die ongeveer 3 tot 5 mm dik op de wand wordt aangebracht. De "slagen" in de eindafwerking geven het zijn kenmerkende uiterlijk. Het voordeel van deze afwerking is dat het materiaal natuurlijk wit opdroogt en dus niet meer gesaust hoeft te worden. Schuurwerk kan zowel op de wand als op plafond worden toegepast. Vanwege de goede vochtregulerende eigenschappen van schuurwerk is het uitermate geschikt voor natte ruimten zoals de badkamer.

Ornamenten en Lijsten

Als finishing touch in uw woonkamer of slaapkamer kunt u kiezen voor het laten plaatsen van een ornament of lijst aan uw plafond. Een lijst of ornament past niet alleen in een traditionele woning, maar kan ook heel goed uitkomen in een modern interieur. Mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden met ornamenten en lijsten, dan kunt u altijd contact opnemen.Waarom Klussenbedrijf Mike

Makkelijker kunnen wij het U niet maken...

 • Wij bieden U een totaalpakket.
 • Wij voeren Uw klus van begin tot eind uit.
 • Wij denken met U mee en zullen altijd proberen Uw kosten te beperken.
 • Wij komen gemaakte afspraken na.
 • Wij geven één jaar garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.
 • Wij streven naar 100% tevredenheid.
 • Wij hanteren een ruime planning zodat elke klus met uiterste zorg wordt afgerond.

Laatste projecten